Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kerület 4.o

Főoldal » Általános iskola » Matematika
529
Egy téglalap kerülete 184m a hosszúsága 3szor nagyobb a szélességénél. Mennyi a hosszusag es a szelesseg?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szélesség legyen x
Hosszúság legyen 3x
2*x+2*3x=8x
184/8=23
x=23m
3x=69
Szélessége: 23m
Hosszúsága: 69m
2*23+2*69=184m

0