Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Abszolútértékes egyenletek

Főoldal » Középiskola » Matematika
437
3× |x| -5= x+2
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
3|x|-5 = x+2 /+5

3|x| = x+7


1. Ha x `ge` 0

3x = (x+7)

2x = 7

x = `7/2`

2. Ha x `le` 0

3x = -x-7

4x = -7

x = `-7/4`


I={`-7/4;7/2`}

Ábra
0