Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Abszolútértékes egyenletek

Főoldal » Középiskola » Matematika
497
| 4x-3 | = 3x-5
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
|4x-3| = 3x-5

1. Ha x `ge` `3/4`

4x-3 = 3x-5

x = -2

Nem felel meg a feltételnek, nem megoldás.

2. Ha x `le` `3/4`

4x-3 = 5-3x

7x = 8

x = `8/7`

Nem felel meg a feltételnek, nem megoldás.

Nincs megoldása a feladatnak.

I= {}

Ábra
0