Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenlet - munkavégzéses feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
480
3 festő közül az első és a második együtt 90 óra alatt festené ki a házat. Az első és harmadik együtt 144 óra alatt, míg a második és a harmadik együtt 80 órát festene. Hány nap alatt festenék ki együtt?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Együtt x idő alatt festik ki.
Az első és a második együtt 90 óra alatt festi ki az egészet:
1 óra alatt 1/90 részét festik ki
x óra alatt x/90 részét festik ki
Az első és a harmadik együtt 144 óra alatt festi ki az egészet:
1 óra alatt 1/144 részét festik ki
x óra alatt x/144 részét festik ki
A második és a harmadik együtt 80 óra alatt festi ki az egészet:
1 óra alatt 1/80 részét festik ki
x óra alatt x/80 részét festik ki

Ha az előzőeket összeadjuk, minden festőt kétszer számolunk. Ezért ha mindenki "klónozza magát" x idő alatt kétszer is kifestik a szobát. Így:
x/90+x/144+x/80=2 / *720
8x + 5x + 9x = 1440
22x=1440
x=1440/11 ∼65,45 óra alatt festik ki a házat





Módosítva: 5 éve
0