Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS MÁRA KELL!!!Kérlek segítsetek! Petőfi Sárdor apostol. 7.osztály

251
Le kell írni az apostol szó jelentését és azt is hogy miért ez a cím kb.legyen egy A5-ös oldalas. kérlek segítsetek. helyes válaszért megjelölöm megoldásnak. Előre is köszönöm annak aki segít. :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Kerlek, SEGÍTSETEK, 7.osztály, Petőfi, Sándor, apostol, holnap, sos
0
Általános iskola / Irodalom

Válaszok

2
Az apostol kifejezés a görög Απόστολος szóból származik, ami azt jelenti, hogy küldött . Az apostol a bibliai doktrína, a keresztény hit, valamint Isten hatalmának és szeretetének terjesztõje vagy prédikátora , evangelizáló, akinek a küldetése Jézus Krisztus és Megváltó munkájának, életének, halálának és feltámadás.



Legfontosabb Vallás és lelkiség AZ APOSTOL JELENTÉSE (MI EZ, FOGALMA ÉS MEGHATÁROZÁSA) - VALLÁS ÉS LELKISÉG - 2021
Vallás és lelkiség
AZ APOSTOL JELENTÉSE (MI EZ, FOGALMA ÉS MEGHATÁROZÁSA) - VALLÁS ÉS LELKISÉG - 2021
2021
AZ APOSTOL JELENTÉSE (MI EZ, FOGALMA ÉS MEGHATÁROZÁSA) - VALLÁS ÉS LELKISÉG - 2021

Mi az apostol:
Mi az apostol:
Az apostol kifejezés a görög Απόστολος szóból származik, ami azt jelenti, hogy küldött . Az apostol a bibliai doktrína, a keresztény hit, valamint Isten hatalmának és szeretetének terjesztõje vagy prédikátora , evangelizáló, akinek a küldetése Jézus Krisztus és Megváltó munkájának, életének, halálának és feltámadás.


A tizenkét fő tanítványt, akiket Jézus Krisztus az evangélium hirdetésére és terjesztésére (görögül, jó hír) választott az egész világon, apostoloknak (tőkésítettnek) hívják.

Az evangéliumok szerint, amelyeket Jézus néhány tanítványa írt az életéről, ezek Jézus Krisztus által kinevezett apostolok voltak: Simon Péter, Nagy Szent Jakab, Andrew, János, Bethszaida Fülöp, Bartolomeus, Thomas, Máté, Kis Szent Jakab, Judas Tadeo, Simón és Judas Iscariote, utóbbit Matías váltotta fel Júdás öngyilkossága és Jézus felemelkedése után.
Tarsus Pál és Barnabás szintén apostolok voltak, bár Jézus Krisztus nem hívta őket közvetlenül, amikor a Földön volt, hanem később. Mindannyiuk feladata az volt, hogy kiterjesszék Isten országát, és az evangélium hirdetése mellett különféle csodákat, jeleket és csodákat végeztek, például gyógyítják a betegeket, feltámadtak, démonokat vettek ki stb.
Egyes vallások vagy keresztény felekezetek szerint ma vannak apostolok, például az úgynevezett Új apostoli egyház vagy az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza, amelyben a tizenkét apostol jelenléte jelen van.
Általánosságban, akit apostolnak hívnak, akinek elkötelezett a politikai és társadalmi ötlet terjesztése , vagy egy doktrína vagy vallási hit hirdetése.

Petőfinek 1848 nyári lelkiállapotának epikus kifejezését, néphez való viszonyát, nézeteinek módosulását tükrözi romantikus költeménye: Az apostol (188. június – szeptember) keletkezési hátterében az áll, hogy Petőfi júniusban tagja a radikális Egyenlőség Társaságnak, majd megbukik a szabadszállási követválasztáson. Politikai befolyása és szerepe csökken, sőt a perifériára szorul.

A próféta-apostol szerepében a lírai én a jövő igazságainak kinyilatkoztatója. Ám ezzel együtt a közösség tagja is. Ez megnehezíti a kiválasztott személy küldetését, ami nem más, mint a boldogság kiterjesztése az egész világra. Hogy hogyan lehet ezt elérni, s eközben a költőnek mit kell feláldoznia? Erről szól Petőfi Az apostol című műve.Petőfinek 1848 nyári lelkiállapotának epikus kifejezését, néphez való viszonyát, nézeteinek módosulását tükrözi romantikus költeménye: Az apostol (188. június – szeptember) keletkezési hátterében az áll, hogy Petőfi júniusban tagja a radikális Egyenlőség Társaságnak, majd megbukik a szabadszállási követválasztáson. Politikai befolyása és szerepe csökken, sőt a perifériára szorul.

A próféta-apostol szerepében a lírai én a jövő igazságainak kinyilatkoztatója. Ám ezzel együtt a közösség tagja is. Ez megnehezíti a kiválasztott személy küldetését, ami nem más, mint a boldogság kiterjesztése az egész világra. Hogy hogyan lehet ezt elérni, s eközben a költőnek mit kell feláldoznia? Erről szól Petőfi Az apostol című műve.
0

Én nem ismerek olyat,hogy Petőfi Sárdor,az meg ki?
0