Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítsetek légyszíves megérteni.

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
429
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
Szorozzunk be `x`-szel:

`xy'+y=x^3-3x^4`

A bal oldalon felismerhető a deriválás láncszabálya, ez éppen `xy`-nak az `x` szerinti deriváltja:

`d/(dx)(xy)=x^3-3x^4`

Integráljuk mindkét oldalt:

`xy=int (x^3-3x^4) dx`

`xy=1/4x^4-3/5x^5+C`

`y=1/4x^3-3/5x^4+C/x`
0