Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok holnap irok év végit aki tud akkor magyarázatokat is adjon hogyan kell megcsinálni a feladatokat

404
1.Sorold fel a hozzárendelések fajtáit,és mondj példát minden tipusra
2.Mit nevezünk
a,képhalmazznak
b,alaphalmazznak
c,érték készletnek
3.Gyüjts össze minél több módszert függvények megadására
4. Hétfő reggel 6 órakor a hőmérséklet 14°C volt.
Egyenletesen melegedett az idő,10 órakor már 22°C-ot mértek . Ekkor feltámadt a szél és a hőmérséklet egy óra alatt 2°C-ot csökkent. A szélvihar elmúltával ismét egyenletesen melegedett a levegő hőmérséklete,így délután 2 órakor 24°C-ot mértek.
a, készíts grafikont a hőmérséklet változásáról
b, Hány fok volt 8 órakor?
c, Hány órakor volt a hőmérséklet 21°˛C?
d,Mikor melegedett gyorsabban a levegő hőmérséklete,a szél megérkezése előtt vagy utána?
7. Készíts táblázatot a képlettel megadott lineáris függvényekhez,és ábrázold koordináta rendszerben a függvények grafikonját
a,f:x->2x-2
b,g.x ->-2x+3
c, h:x->3:2x+2

Magyarázzátok meg és készitsétek ell köszi
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sziasztok holnap irok év végit aki tud akkor magyarázatokat is adjon hogyan kell megcsinálni a feladatokat
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A függvény egy hozzárendelés. Azt takarja, hogy valamihez csatolunk egy másik tulajdonságot. Például az osztályodban mindenkinek egy táblázatban megadjuk a magasságát. Ez lehet egy függvény. Az alaphalmazban szerepelnek az olyan tulajdonságok és számok, amiket felhasználunk egy függvényben (pl nincsen benne az, hogy Béla, ha iylen gyerek nincs az osztályban, vagy nincsen benne negatív szám, mert a függvény csak pozitívakat használ. Képhalmaz pedig a hozzárendelt értékek (ennél a példánál a magasságok) halmaza, pl.: valós számok, pozitív számok stb. Az értékkészlet megmutatja, melyekre van ebből szükségünk, ez a szűkebb képhalmaz. Például Lacihoz a 155 cm-t rendeljük. Laci az alaphalmazban van, a 155 centiméter az értékkészlet egy eleme, amelyet a képhalmazból választottunk.
3. x→y, f(x)=y stb.
4. b) 18⁰C
c) 9 órakor (és fél tizenegykor is)
d) utána
7. ennél a feladatnál a feladatod az, hogy választasz egy számot, például egyet. Ez lesz az x. A táblázatba amit készítesz ez kerül az első sorba. Ezt az x-et írd be az egyenletbe (pl 2*1-2) számold ki és írd be a táblázat második sorába, az egy alá. Ugyanezt csináld meg több másik számmal is (akár negatívakkal, vagy 0-val is)! Mindhárom képletnél így készítsd a táblázatot.
A függvényüket úgy tudod csinálni, hogy a ceruzádat egy koordináta-rendszerben az x tengelyen (vízszintes) ahhoz a számhoz teszed, amit x-nek választottál, nálunk ez az 1 volt. Ez után a ceruzáddal egyenként leszámolod a négyzetrácsokat addig, amíg a táblázat alsó sorába az 1-hez (és később másik számokhoz) írt számhoz érsz az y-tengelyen (függőleges). Például az a-nál az 1-hez majd a 0-át kell jelölnöd, magyarán a pontot a tengelyen kell hagynod. Utána ezt a pár pontot húzd össze egy egyenes vonallal.
A hőmérsékletes feladatnál is hasonlóan készül. A megadott adatoknál ugyanígy vedd fel a pontokat, majd kösd őket össze. Itt egy töredezett vonalat fogsz kapni.
Ha kell segítség még, küldj üzenetet! :) Sok sikert!
0