Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Differenciál egyenlet segítsetek légyszi hogy megértsem.

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
599
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
Kicsit átrendezve az egyenletet:

`(y')/y^2=(1+x)/x^2`

Ezt már tudjuk is integrálni:

`int \ ((dy)/(dx))/y^2 dx=int \ (1+x)/x^2 dx`

`int \ 1/y^2 dy=int \ (1/x^2+1/x) dx`

`-1/y+C_1=-1/x+ln x+C_2`

`y=1/(1/x-ln x+C)`
1