Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika 11. osztály

Főoldal » Középiskola » Matematika
664
írd fel annak az egyenesnek az egyenletét, amely átmegy a P(-3;5) ponton és párhuzatom az e: 4x-5y=7 egyenessel!

írd fel annak az egyenesnek az egyenletét, amely átmegy a P(0;-4) ponton és párhuzatom az e: -x+2y=6 egyenessel!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
e egyenes normálvektora n(4;-5)
Ha egy egyenes párhuzamos e-vel, akkor annak normálvektora azonos az e egyenesével. n(4;-5) A=4; B=-5
P(-3;5) Xo=-3; Yo=5
Az egyenes általános egyenlete:
A*x+B*y=a*Xo+B*Yo
4x-5y=4*(-3)+(-5)*5=-37
4x-5y=-37

e egyenes normálvektora n(-1;2)
Ha egy egyenes párhuzamos e-vel, akkor annak normálvektora azonos az e egyenesével. n(-1;2) A=-1; B=2
P(0;-4) Xo=0; Yo=-4
Az egyenes általános egyenlete:
A*x+B*y=a*Xo+B*Yo
-x+2y=-1*0+2*(-4)=-8
-x+2y=-8
0