Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek segítsetek

Főoldal » Középiskola » Matematika
684
Egy háromszög legnagyobb szöge a másik két szög összegének háromszorosa. A két kisebb szög aránya 2:3. Mekkorák a háromszög szögei?
Előre is köszönöm a válaszokat
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!
Háromszög szögeinek összege 180°, tehát ezzel lesz egyenlő a három összege:

1: 3(3x+2x)
2: 3x
3: 2x

180=3(3x+2x)+3x+2x
180=9x+6x+3x+2x
180=20x /:20
9=x

Ellenőrzés:
1: 3(3x+2x) -> 3(3*9+2*9)= 3(27+18)=3*45=135°
2: 3x -> 3*9=27°
3: 2x -> 2*9=18°

135+27+18=180° ✓

Válasz:
A háromszög szögei 135, 27 és 18 fokosak.
1