Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

HELP!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
477
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Apa: x+5
Anya: x
Lány: x-25
Összesen: 85

85=x+5+x+x-25
85=3x-20 /+20
105=3x /:3
35=x

Apa: x+5 -> 35+5=40
Anya: x -> 35
Lány: x-25 -> 35-25=10

Ellenőrzés:
40+35+10=85 ✓

Válasz:
Az apa 40, azanya 35 a lányuk pedig 10 éves.



Most:
Apa: 27
Fiú: 3
X év múlva:
Apa: 27+x
Fiú: 3+x <- 3szor kevesebbnek kell lennie

3(3+x)=27+x
9+3x=27+x /-x
9+2x=27 /-9
2x=18 /:2
x=9

Apa: 27+x -> 27+9=36
Fiú: 3+x -> 3+9=12

Ellenőrzés:
12*3=36 ✓

Válasz:
9 év múlva.
0