Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenlet felálltás

Főoldal » Középiskola » Matematika
841
2 szám összege 256 ha nagyobbat elosztjuk a kisebbel,akkor hányadosul 8-at maradékul 13-at kapunk melyek ezekna számok
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az 'a' a nagyobb, b a kisebb:
a + b = 256                 (a>128, b<128)
a/b hányadosa 8, maradéka 13, vagyis az a-nal 13-mal kisebb szám osztható b-vel:
(a-13)/b = 8
----
a = 256-b
(256-b - 13)/b = 8
(243 - b) = 8b
243 = 9b
b = 243/9 = 27
a = ...
0