Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek beadandó

Főoldal » Középiskola » Matematika
639
Megtudnátok csinálni nekem ezt minél hamarabb léci? Elég sürgős lenne és én csak ülök felette, nézem de nem értem.
Nem kell mindet csak: 5, 9, 13, 17, 21, 35, 39, 49.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Levezetés is kell vagy csak végeredmény?
Módosítva: 9 éve
0

5) x/x+4 + x/x-4 = 50/9 x≠-4, x≠4
x/x+4 + x/x-4 -50/9=0
9x(x-4)+9x(x+4)-50(x+4)•(x-4)/9(x+4)•(x-4)=0
9x²-36x+9x²+36x-50(x²-16)/9(x+4)•(x-4)=0
9x²+9x²-50x²+800/9(x+4)•(x-4)=0
-32x²+800/9(x+4)•(x-4)=0
-32x²=-800
x²=25
x=±5
X1=-5
X2=5
9)a)(2x+3)²-(3x-1)•(x+1=21
4x²+12x+9-(3x²+3x-x-1)=21
4x²+12x+9-(3x²+2x-1)=21
4x²+10x+10=21
x²+10x+10-21=0
x²+10x-11=0
x=-10±√10²-4•1•(-11)/2•1
x=-10+12/2=-2
x=-10-12/2=-11
x1=-2
x2=-11
b)1/x+3-3x+1/x-3=1-2x/x²-9 +1
1/x+3-3x+1/x-3=1-2x/x²-9 -1=0
-7x+2-4x²/(x-3)•(x+3)=0
-7x+2-4x²=0
-4x²+7x-2=0
x1=-7+√81/8=-7+9/8=1/4
x2=-7-9/8=-2
c)√3x+4=x-8
3x+4=(x-8)²
3x+4=x²-16x+64
3x+4-x²+16x-64=0
16x-60-x²=0
-x²+19x-60=0
x²-19x+60=0
x=19±√361-240/2
x=19±11/2
x1=19+11/2=15
x2=19-11/2=4
√3•15+4=15-8
√3•4+4=4-8
7=7
4=-4
x=15
x≠4
21) 4x²-5x+c=0
c=-4x²+5x
c=-4x²+5x
35)3x+4y=-18
xy=14
Ezt elkezdtem de olyan eredmény jött ki,hogy √-valamennyi :)) és köztudott hogy a negatív számoknak nincsen négyzetgyökük a valós számok halmazán :) úgy hogy ennek az egyenletrendszernek nincs valós megoldása.
A többit nem tudom :/
0