Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

A következő lenne a kérdés

Főoldal » Középiskola » Matematika
650
Két háromszög hasonló az egyik oldalainak a hosszúsága a=12cm b=10cm c=14cm Mekkorák a másik háromszög oldalai,ha ebben a legkisebb és legnyagyobb oldal hosszának az összege 52cm?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

Hasonlóak a háromszögek tehát a keresett háromszög oldalai: 12x, 10x, 14x
Ezek közül a 10x a legkisebb és a 14x a legnagyobb.
Tehát: 10x+14x=52
24x=52 /:24
x=52/24=13/6
Így az új háromszög oldalai: a'=12*13/6=26cm, b'=10*13/6=65/3=21,67cm, c'=14*13/6=91/3=30,33cm
0