Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
696
Dugattyúval ellátott hengerben 0 Celsius fok hőmérsékletű, 8 l levegő van. Mekkora lesz a levegő térfogata, ha állandó nyomáson 40 Celsius fok hőmérsékletre melegítjük?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
p=áll.
V₁=8liter
T₁=273K
V₂=?
T₂=313K
V₁/T₁=V₂/T₂
V₂=(V₁·T₂)/T₁=(8·313)/273=9,17liter
0