Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Teljesítmény

Főoldal » Középiskola » Fizika
1922
Egy 1200 kg tömegű gépkocsi 15 másodperc alatt gyorsult fel 120 km/h sebességre.Mennyi volt a motor átlagos teljesítménye
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
m = 1200 kg
t = 15 s
v = 120 km/h = 120/3,6 m/s = ... m/s

A teljesítmény a munkának és az időnek a hányadosa:
P = W/t
A munka: mivel 0-ról indult, a végső mozgási energia egyenlő a befektetett munkával:
W = Em = 1/2·m·v² = ... J

Helyettesíts be, aztán ossz az idővel...
A mértékegység watt (J/s) lesz.
-1