Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémiások segítség SOS!!!

Főoldal » Középiskola » Kémia
874
Ismeretlen egyértékű, gyenge sav 0,100 mol/dm3-es oldatát ötszázszoros térfogatra hígítva, pH-ja 2 egységgel változik.
a) Hogyan változik eközben a disszociációfok?
b) Mekkora a két pH?
c) Mekkora a savállandó?

Megoldókulcs eredményei:
a) alfa=0,192->0,960
b) pH=1,72->3,72
c) Ks=4,6•10^-3

Ha megoldod kérlek vezesd le mert nem értem ezt a feladatot

Előre is köszönöm ha segítesz!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Szia!

Esetleg kérdésed van írj nyugodtan!

-S.R.
0