Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
417

1.Egy zárt tartályban 250C hőmérsékletű gáz nyomása 300 kPa. Mekkora lesz a nyomás a tartályban 400C hőmérsékleten?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
a térfogat állandó, nem változik!
p₁=300 kPa
T₁=523K
p₂=?
T₂=673K
p₁/T₁=p₂/T₂
p₂=(p₁·T₂)/T₁=(300·673)/523=386kPa
0