Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Geometriai számítások 8.osztály SOS

Főoldal » Általános iskola » Matematika
802
Mekkora annak a téglatest alakú tömör építőelemeknek a térfogata, amelynek a felszíne 108 dm², hosszúsága 0,6 méter, szélessége 300 mm? Készítsünk rajzot!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
8. osztály, Geometriai számítások
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Hát először is a mértékegységeket át kell váltani, hogy egységesek legyenek pl. az összeset dm-be. Már ismert 2 oldal mondjuk a = 6 dm és b = 3 dm.A térfogathoz kell a c oldal is,mert V=a*b*c. A harmadik oldalt a felszínből lehet kiszámítani,mert A = 2(ab+ bc+ac) = 108. Ebből az következik, hogy ab+bc+ac=54 -> 6*3 + c*(3+6)=54 -> 9c = 36 -> c=4 És mivel most m,ár mind a 3 oldal ismert ezért ki lehet számítani a térfogatot. :)
Módosítva: 9 éve
2