Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Munkavégzéses egyenlet

Főoldal » Középiskola » Matematika
495
Három csapat külön-külön 4 nap, 6 nap illetve 8 nap alatt végezne a favágással. Mennyi idő alatt készülnek el, ha együtt dolgoznak, de a leghatékonyabb csapat felét karanténba zárták, és nem mehet dolgozni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A leghatékonyabb csapat az amelyik 4 nap alatt végezne.
Így csak 8 nap alatt fognak, mivel fele annyian vannak=>2szer annyi ideig tart a munka
Jelöljük azoknak a napoknak a számát amíg dolgoznak x-el.
Az első csapat 8 nap alatt végezne egyedül
1 nap alatt a munka 1/8 részét csinálják meg.
x nap alatt a munka x/8 részét csinálják meg.

A második csapat 6 nap alatt végezne egyedül
1 nap alatt a munka 1/6 részét csinálják meg.
x nap alatt a munka x/6 részét csinálják meg.

A harmadik csapat 8 nap alatt végezne egyedül
1 nap alatt a munka 1/8 részét csinálják meg.
x nap alatt a munka x/8 részét csinálják meg.

Közösen nekiállnak, és x nap alatt megcsinálják az egészet.
x/8 + x/6 + x/8=1 / *24
3x + 4x + 3x =24
10x=24
x=2,4
2,4 nap alatt végeznek közösen a favágással.
0