Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Geometriai számítások 8.osztály SOS

Főoldal » Általános iskola » Matematika
921
Mekkora annak a téglalapnak a területe, amelynek a kerülete 1 méter, és szomszédos oldalai közül az egyik 15 cm-rel nagyobb, mint a másik? Készítsünk vázlatrajzot!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
8. osztály, Geometriai számítások
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Legyen a rövidebbik oldal hossza x méter, ekkor a hosszabbik oldal hossza x+0,15 méter, ekkor a kerülete x+(x+0,15)+x+(x+0,15)=4x+0,3, ennek kell 1 méternek lennie:

4x+0,3=1, ennek megoldása x=0,175 méter, így a két oldal hossza 0,175 méter és 0,175+0,15=0,325 méter.

Így területe 0,175*0,325=0,056875 négyzetméter.
1