Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

7-es matek, segítesz?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
831
1.) Egy kocka élei 10 cm hosszúak. Mekkora a kocka felszíne és térfogata?


2.) Egy téglatest élei: 4 cm, 5 cm és 6 cm hosszúak. Számítsa ki a téglatest felszínét és térfogatát!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, Matematika
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Vkocka=a·a·a mértékegység cm³
Akocka=6·a·a mértékegység cm²
Mindkét képletbe beírod az a helyére a 10-et és kiszámolod. a=10 cm

Vtéglatest=a·b·c mértékegység cm³
Akocka=2·a·b+2·b·c+2·a·c
Mindkét képletbe behelyettesítesz. a=4 cm, b=5 cm, c=6 cm
1

1) felszíne: 10 x 10 x 6 = 600 cm² térfogata: 10 x 10 x 10 = 1000 cm³

2) felszíne: (4 x 5 x 2) + (5 x 6 x 2) + (4 x 6 x 2) = 148 cm² térfogata: 4 x 5 x 6 = 120 cm³

Ha jól emlékszem így van, de nem biztos
0