Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mértani sorozatok

Főoldal » Általános iskola » Matematika
708
Egy mértani sorozat 3.- eleme a 32 , a kvóciense 4 . Mennyi a sorozat első eleme ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
első elem legyen x
ekkor a 2. elem x*q vagyis 4x
a 3. elem x*q*q=16x
és ez egyenlő 32-vel a feladat szerint
így x=32/16=2
0

Ha a 32-t osztod 4-gyel, akkor a sorozat második elemét kapod, ez 8, ha még ezt osztod 4-gyel, akkor az elsőhöz jutsz, ami a 2.
Módosítva: 9 éve
1