Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki segítene ebben a feladatban?

Főoldal » Általános iskola » Kémia
596
21 g alumínium-fluorid állítunk elő
Hány g alumíniumra és hány g fluorra van szükség ehhez?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
Szia.
Ha még aktuális akkor az alábbit válaszolták régebben erre a feladatra:



2 Al + 3 F₂ = 2 AlF₃

2*27=54 g Al-ból és 3*2*19 = 114 g F₂-ból 2*(27+3*19) = 168 g AlF₃ keletkezik.
54/168 g Al-ból és 114/168 g F₂-ból 1 g AlF₃ keletkezik.
21*54/168 = 6,75 g Al-ból és 21*114/168 = 14,25 g F₂-ból 21 g AlF₃ keletkezik.



0