Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Általános iskola » Fizika
470
Segítsetek pls! Az üzlet raktárában 3m2 területen sörösüvegekkel telet ládák vannak.A padlóra ható nyomás 26000Pa. Mennyi a ládák és a benne lévő üvegek együttes súlya? Örök hála aki megválaszolja
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Szia!

Segítsetek pls! Az üzlet raktárában 3m2 területen sörösüvegekkel telet ládák vannak.A padlóra ható nyomás 26000Pa. Mennyi a ládák és a benne lévő üvegek együttes súlya? Örök hála aki megválaszolja

A= 3 m2
p= 26000 Pa
F= ?

p= F/A
F= p x A= 26000 Pa x 3 m2= 78000 N

78000 N a ládák és a benne lévő üvegek súlya.
-1