Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Általános iskola » Fizika
437
Fontos! Egy személy autó tömege 12000 N. A gumiabroncsai 0,06m2 felülettel érintkeznek az úttesttel.Mekkora az autó nyomása?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
`p=F/A` = `12000/0.06` = 200 000 Pa = 200 kPa

Ha a négy kerék összesen ekkora felületen érintkezik az úttesttel.
1