Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

áram, ellenállás

Főoldal » Középiskola » Fizika
535
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A teljesítményre ezt a képletet kell bemagolni:
P = U·I
60 W = 220 V · I
I = 60/220 A = 0,2727 A

Az ellenállást meg így lehet kiszámolni:
R = U / I
R = 220 V / 0,2727 A = ... A

-----
Ezt a fenti két képletet mindenféleképpen tanuld meg.
Ha többet is hajlandó vagy megtanulni, ezt is lehet:
P = U² / R
Ebből kapásból kijön az R.

Ha nem a feszültség van, hanem az áramerősség, akkor ez a képlet a párja:
P = I² · R
0