Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek feladat NAGYON FONTOS!!!!SOS!!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
437
1) Egy henger sugara 6 cm, magassága 11 cm. Számítsátok ki a henger palástfelszínét, teljes felszínét és térfogatát!

2) Egy henger sugara 9 cm, palástfelszíne 216π cm². Számítsátok ki a henger alkotójának hosszát, teljes felszínét és térfogatát!

Remélem valaki tud segíteni
Előre is köszönöm a segítséget
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Sos!!!!
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1

1,

P = `2*r*pi*m` = `2*6*3.14*11` = 414,7 `cm^2`

A = `P+2*r^2*pi` = `414.7+2*6^2*3.14` = 640,9 `cm^2`

V = `r^2*pi*m` = `6^2*3.14*11` = 1244 `cm^3`

2,

P = `2*r*pi*m`

m = `P/(2*r*pi)` = `(216*pi)/(2*9*pi)` = 12 cm (az alkotója)

A = `P+2*r^2*pi` = `216*pi+2*9^2*pi` = `378pi` `cm^2`

V = `r^2*pi*m` = `9^2*pi*12` = `972pi` `cm^3`
0