Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mekkora a városok távolsága?

Főoldal » Középiskola » Matematika
376
Sanyi és Zoli két városból egymással szemben indul el kerékpárral. Sanyi
sebessége 22 km/h, Zolié 27 km/h. Zoli 3 órával hamarabb teszi meg az utat,
mint Sanyi. Mekkora a városok távolsága?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
27·(t-3)=22·t
27t-81=22t
5t=81
t=81/5=16,2 óra
Két város távolsága: 22·16,2=..... km (számold ki!)
0