Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Általános iskola » Fizika
470
Egy mérleghintan két gyerek hintázik. Évike 30kg és a hinta bal oldalán,120cm-re ül a forgástengelytől.Balázs a hinta jobb oldalán a forgástengelytol 80 cm-re helyezkedik el.Hány kg balázs,ha azt tapasztalják,hogy így a hinta egyensúlyba került ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Mivel egyensúlyban vannak így az alábbi szerint számolható.

30cm * 120kg = 80cm * X kg

ebből X = (30*120)/80= 45kg a megoldás
0