Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

A rombusz alaplapjának kerület és terület számítása.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
582
Rombusz alapú egyenes hasáb alapélei 6 cm, átlói 4,4 cm és 7 cm hosszúak.

Számítsd ki az alaplap kerületét és területét!
A hasáb magassága 12 cm.
Számítsd ki a hasáb felszínét!
Hány cm3 a hasáb térfogata?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
K = `4*a` = `4*6` = 24 cm

T = `(e*f)/2` = `(4.4*7)/2` = 15,4 `cm^2`

A = `2*T+4*a*m` = `2*15.4+4*6*12` = `30.8+288` = 318.8 `cm^2`

V = `T*m` = `15.4*12` = 184,8 `cm^3`
0