Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mekkora rugalmassági energiája lesz egy D=500 N/m rugóállandójú rugónak, ha 0,1 m-rel megnyújtuk? Mekkora erő lép fel benne?

Főoldal » Középiskola » Fizika
599
Sos fizika!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
D= 500N/m
x= 0,1m

E=1/2*D*x²= 0,5*500*0,1²= 2,5
0