Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítsééééég

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1077
Egy dobozban 5 kék, 6 zöld és 7 piros golyó van. Véletlenszerűen kihúzunk egyet és nem tesszük vissza. Hány golyót kell kihúznunk, hogy biztosan legyen közöttük:
a) 2 db kék golyó
b) 3 db piros golyó
c) 1 db zöld golyó?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia! Minden esetben a legrosszabb lehetőséget kell nézni:

A) A legrosszabb, ha kihúzzuk az összes zöldet és pirosat, és csak utána húzunk kéket.
6zöld+7piros+2kék=15 golyó

B) Kihúzzuk az összes kéket, majd zöldet, utána 3 pirosat:
5kék+6zöld+3piros=14 golyó

C) Kihúzzuk a kékeket és pirosakat, majd egy zöldet:
5kék+7piros+1zöld=13 golyó
0