Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Általános iskola » Matematika
397
Az ébresztöóra percmutatójának hossza 12 cm. Hány méter utat tesz meg a percmutató egy hét alatt?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Az óra percmutatója körbe forog így egy körnek a sugara a percmutató. A 12cm-es percmutató által megtett út a kör kerülete.

r=12 cm =0,12 m

A kör kerülete K=2*r*π= 2*0,12*π ennyi méter utat tesz meg a percmutató 1 óra alatt!
Egy hét 168 óra így ezt beszorozzuk még 168-al.
2*0,12*π*168= 126,669 métert tesz meg a mutató egy hét alatt
0