Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenlő együtthatók módszere

Főoldal » Középiskola » Matematika
764
Oldd meg az egyenletrendszereket az egyenlő együtthatók módszerével! Előre is köszönöm a válaszokat!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a,

I. 2x+5y = 1

II. 2x-y = -5

I. -II. : 6y = 6

y = 1

I. 2x+5*1 = 1

2x = -4

x = -2

c,

I. 4x+y=-1

II. 8x-7y = -29

I. *2: 8x+2y = -2

I.-II.: 9y = 27

y = 3

I. 4x+3 = -1

4x = -4

x = -1

b,

I. 3x-2y = 8

II. 5x+2y = 24

I. + II.: 8x = 32

x = 4

I. 3*4-2y = 8

-2y = -4

y = 2


d,

I. 5x-2y = 10

II. 2x-y = 13

II. *2: 4x-2y = 26

I. + II. : 6x = 36

x=6

I. 5*6-2y = 10

2y = 20

y = 10

Az ellenőrzéseket meghagyom neked.
0