Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SEGITSÉG!! valaki sűrgős!!!!!!!!!!!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
358
Egy 34,5 m-es szövetgöngyölegből első nap 14,15 m‑t adtak el, a második nap 2,7 m‑rel kevesebbet, mint az első
nap. Milyen hosszúságú a második nap után megmaradt darab?

Egy kerékpáros az első nap 21,25 km‑t tett meg, a második napon 7,3 km‑rel többet, mint az első nap és a harmadik
napon pedig 10 km‑rel többet, mint a második nap. Mekkora távolságot tett meg a kerékpáros a három nap alatt?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1,
Ö:34.5m
1.nap:-14.15m
2.nap:14.15-2.7=11.45m
34.5-14.15-11.45=8.9m

2,
1.nap:21.25km
2.nap:21.25+7.3=28.55km
3.nap:28.55+10=38.55km
Ö:21.25+28.55+38.55=88.35km
0