Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség kéne. Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
629
1.) Egy háromszög két oldala 20 dm és 43 dm hosszú, az általuk közbe zárt ezög: a) 72° b) 90° c) 130° Mekkora a háromszög területe?

2.) Egy palalelogramma két oldalának hossza 10 cm és 42 cm. Az általuk közbe zárt szög: a) 38° b) 90° c) 140° Mekkora a palalelogramma területe?

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek,háromszög
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1

1,

T = `(a*b*sinalpha)/2`

a, T = `(20*43*sin72)/2` = 408,95 `dm^2`

b, T = `(20*43*sin90)/2` = 430 `dm^2`

c, T = `(20*43*sin130)/2` = 329,4 `dm^2`

2,

T = `a*b*sinalpha`

a, T = `10*42*sin38` = 258,6 `cm^2`

b, T = `10*42*sin90` = 420 `cm^2`

c, T = `10*42*sin140` =269,97 `cm^2`
0