Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

7. Kémiai számolás

Főoldal » Általános iskola » Kémia
464
1.) 16 gramm kén ékéskor hány gramm kén-dioxid keletkezik?

2.) Mennyi a 0,5 mol NaCI tömege?

3.) 72 g víznek hány mol a tömege?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia, számolás
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
1, S + `O_2` = `SO_2`

1 mol kén égésekor keletkezik 1 mol kén-dioxid

32 g kén égésekor keletkezik 64 g kén-dioxid

16 g kén égésekor keletkezik `16/32*64` = `color(red)("32 g")` kén-dioxid.

2,

1 mol NaCl tömege 58,5 g

0,5 mol NaCl tömege `0.5*58.5` = `color(red)("29,25 g")`

3,

18 g víz az 1 mol

72 g víz az `72/18` = `color(red)("4 mol")`.
1