Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika, hidrosztatika

Főoldal » Középiskola » Fizika
444
Egy kör alakú versenypálya sugara 75 m. Ezen egy egyenletes mozgással mozgó versenyautó egy negyedkört 3 másodperc alatt tesz meg.
Mekkora a mozgás periódusideje?
Mekkora az autó sebessége?
Mekkora a centripetális gyorsulása?
Mi tartja a körpályán az autót?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, hidrosztatika
1
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Egy negyedkör: 3s
Egy egész kör 4*3=12s
Periódusidő: T=12s
s=2*r*π=2*75*π
Az autó sebessége: v=s/t=2*75*π/12 m/s
Centripetális gyorsulás=v2/r
Az autót a gumik és az aszfalt közötti tapadási súrlódási erő tartja körpályán

Módosítva: 5 éve
0