Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika, hidrosztatika

Főoldal » Középiskola » Fizika
392
A tengeralattjáró ablaka 35 cm sugarú kör. Mekkora hidrosztatikai nyomás és mekkora erő hat az ablakra, ha a tengeralattjáró 300 m mélyre merül az 1030 kg/m3 sűrűségű vízben?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, hidrosztatika
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
p = `rho*g*h` = `1030*10*300` = 3090000 Pa = 3090 kPa

F = `p*A` = `3090000*(0.35^2*pi)` = 1190000 N = 1190 kN
0