Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítene valaki forrást találni, esetleg kicsit elmagyarázni?

482
Töri beadandót kell írnunk, wikipédiáról nem lehet, és saját fogalmazásnak kell lenni. Sajnos a törit nagyon nehezen fogom el ezért kérnék segítséget. A feladat: Ismeretei és források segítségével bizonyítsa, hogy az oktatás reformja kulcsszerepet játszott a trianon utáni nemzeti talpraállásban. Válaszában térjen ki a kultúrfölény szerepére.
Forrsá: „Klebelsberg olyan politikai tényezõt fedezett fel ebben a legyõzött, kisemmizett, nemzetközileg elszigetelt országban, amely a teljes kilátástalanságból a biztató jövõ felé mutatott. Ez a politikai tényezõ a kultúra.A kultúra Klebelsberg politikájában többszörös jelentõségre tett szert. Egyrészt a Trianon sokkját még zsigereiben érzõ magyar társadalom "szellemi népgyógyításának" eszköze, másrészt pedig a magyar társadalom belsõ szerkezetének lassú evolúcióját, "konzervatív modernizációját" segíti elõ. A magyar társadalom belsõ szerkezetének fokozatos és igen óvatos átalakítását Klebelsberg a iskoláztatás tartalmának átalakításával, egyfajta "tudásberuházással" kívánta megvalósítani
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Tori, történelem, beadandó, trianon, horty, Miklós, oktatás, reform
0
Középiskola / Történelem

Válaszok

1
Az erre vonatkozó Wiki-szócikkek forrás szekciójában találsz még forrást (linkek és könyvek), arra, pedig, hogy megértsd, az is jó :)
Egyébként: http://hirmagazin.sulinet.hu/hu/pedagogia/klebelsberg-kuno
http://www.magyarpedagogia.hu/document/KekesSz_MP963.pdf
0