Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenlet rendszer sos

Főoldal » Középiskola » Matematika
375
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
x+6y=12
4x+2y=-7

Az első egyenletből kifejezed az x-et: x=12-6y
Ezt a másodikba behelyettesíted
4*(12-6y)+2y=-7
y=5/2

x=12-6*5/2
x=-3

Ellenőrzés: 4*(-3)+2*5/2=-7 -7=-7
0