Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Elsőfokú egyenlet rendszerek

Főoldal » Középiskola » Matematika
446
Valaki tudna segíteni ? Előre is köszönöm !
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1

I. 3x+y = 6

II. 6x-2y = -8

Behelyettesítő módszer: elsőből kifejezzük y-t:

I. y = 6-3x

Ezt helyettesítjük be a másodikba

II. 6x-2(6-3x) = -8

6x-12+6x = -8

12x-12 = -8

12x = 4

x = `4/12` = `1/3`

I. y = `6-3*1/3` = `6-1` = 5

Ellenőrzés:

II. `6*1/3` -`2*5` = -8

2-10 = -8

-8 = -8

I={`1/3;5`}
0