Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
581
Egy paralelogramma alapú egyenes hasáb adatai:

a = 3 cm, ma = 2 cm, M = 3 cm. Mennyi a térfogata?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A hasáb térfogata: TAlaplap * M
A paralelogramma területe: a * ma

TAlaplap = 3 * 2 = 6 cm2

V = 6 * 3 = 18 cm3

A hasáb térfogata 18 cm3
0