Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Nagyon sűrgős SOS matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
5898
Egy négyszög belső szögeinek aránya: 1:2:3:4. Hány fokos a négyszög legnagyobb szöge?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
`360/(1+2+3+4)` = `360/10` = 36° a legkisebb szöge.

`4*36` = 144° a legnagyobb szöge.
1

Mért adta fel a tanárotok a mostani érettségi feladatokat? :D
Mindenesetre ez a taktika:

`1x+2x+3x+4x=360°`
`10x=360°`
`x=36°`
`4x=4*36°=144°`
1