Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémiai számítasok

Főoldal » Általános iskola » Kémia
882
24 gramm szén egésekor hány gramm CO2 keletkezik?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Segíts gyorsan letszi
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
A szén moláris tömege 12g/mol
Az Oxigén moláris tömege: 16g/mol
Akkor 24 g szén az 2 mol
A képletből C+O2=CO2
Látjuk, hogy 2 mol szénből két mol CO2 lesz.
Egy mol CO2 tömege:
12+2*16=44g
2 mol CO2 tömege:
44*2=88g
0