Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tudna segíteni? Előre is köszönöm!

Főoldal » Általános iskola » Fizika
420
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
U primer = 230V
U szekunder = 23V
I primer = 0,3A
I szekunder =?
P =?

U primer / U szekunder = I szekunder / I primer
Így 230V / 23V = I szekunder / 0,3A
Tehát az I szekunder = 3A

P = U * I = 23V * 3A = 69W
0