Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tud valaki segíteni! Nem értem. Előre is köszönöm!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
458
Grafikusan és algebrai úton is!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
b, Ez itt két egyenes lesz.

1. egyenes: Az y tengelyt -10-nél metszi (vagyis inkább onnan indul). Tehát b = -10. Percenként 3 °C-kal nő, a meredekség 3. Az egyenes egyenlete: y = 3x-10

2. egyenes: ugyanerre az analógiára: b = 0; m=0,5. y = 0.5x

Algebrai megoldás: 3x-10 = 0,5x

2,5x = 10

x = 4

4 perc múlva, tehát az 5. perctől lesz melegebb az első folyadék, mint a második.

(Ábra)

másik b,

az első hajó sebessége `1/4`; ez lesz az egyenes meredeksége. y = `1/4*x`

a második hajó 17 km-rel messzebbről indul, ez lesz a tengelymetszet, b = 17. A sebessége `3/5`, de ellentétes irányba halad az elsővel, ezért negatív. y = `17-3/5*x`

`17-3/5*x=1/4*x`

17 = `17/20*x`

x = `17*20/17` = 20

20 perc múlva találkoznak.

(Ábra2)
0