Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Csatoltam a kepet :_)

Főoldal » Középiskola » Matematika
458
csatoltam a kepet
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
vektorok skaláris szorzata:

`vec(a)*vec(b)` = `a_1*b_1+a_2*b_2`

a,

`(1;2)*(4;1)` = `1*4+2*1` = 5 + 2 = 7

b,

`(5;-2)*(3;0)` =`5*3+(-2)*0` = 15 + 0 = 15

c,

`(-7;5)*(4;-9)` = `(-7)*4+5*(-9)` = (-28) + (-45) = -73

d,

`(-6;-10)*(3;-11)` = `(-6)*3+(-10)*(-11)` = (-18) + 110 = 92
0