Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Általános iskola » Matematika
439
Csatoltam a képet! Előre köszönöm a segítséget! 1 a, b, 2, 3
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1


1, a,

x = `root()(15^2+8^2)` = 17 cm

b,

y = `root()(29^2-21^2)` = 20 cm

2,

átló = `root()(2)*root()(T)` = `root()(2)*8` cm

3,

átló = 85 cm

a = 13 cm

b = `root()("átló"^2-a^2)` = `root()(85^2-13^2)` = 84 cm

K = `2*(a+b)` = `2*(13+84)` = 194 cm

T = `a*b` = `13*84` = 1092 `cm^2`.
0